La oss plante trær for en bedre verden!

Hvert tre teller!
For alle mennesker, dyr og planeten vår
Vi elsker naturen. Med Vita® Planet - vårt bærekraftsinitiativ - deltar vi aktivt i klimaet.
Som partner for Plant-for-the-Planet støtter vi deres mål om å plante 1000 milliarder trær over hele verden.

Hvor for trær?
Trær binder CO2 billig og effektivt. Selv et enkelt tre binder opptil 10 kg CO2 per år!
Et stort transplantasjonsprosjekt kan derfor bidra til å lindre klimakrisen.

HJELP PLANT VITAKRAT-TRENEN NÅ!
For hvert tre gir barna en fremtid!

Hva er Plant-for-the-Planet?

Plant-for-the-Planet er et barne- og ungdomsinitiativ som ble lansert i 2007 av den da 9 år gamle Felix Finkbeiner. Målet er å trene en million barn og unge som ambassadører for klimarettferdighet, som deretter vil motivere mennesker over hele verden til å plante 1000 milliarder trær gjennom foredrag og handlinger.

Hvor er trærne plantet?

Plant-for-the-Planet planter trærne på Yucatan-halvøya, Mexico, på land som eies av den meksikanske søsterorganisasjonen Plant-for-the-Planet. Fondets eget beplantningsareal på 22 500 hektar overvåkes vitenskapelig av Crowther Lab ved ETH Zürich.

Hvilke treslag plantes?

I forskjellige tresorter av edelskog fra mahogni-familien blandes og plantes mandeltrær, hvite gummitrær, trompetrær og forskjellige nyttige trær og frukttrær.

Hvorfor Yucatan og ikke Tyskland?

Trær i land i sør vokser omtrent to til fire ganger raskere enn for eksempel i Tyskland, Østerrike eller Sveits, og binder dermed større mengder karbondioksid raskere. Trær skaper også langsiktige jobber i sørlige land: På Yucatán-halvøya lever over 500 mennesker allerede av lønnen Plant-for-the-Planet betaler til de mer enn 100 skogbrukerne som er over gjennomsnittet for skogarbeidere.

Har Plant-for-the-Planet tilstrekkelig kapasitet til å plante alle donerte trær?

Ja, med over 100 skogarbeidere planter Plant-for-the-Planet flere millioner trær hvert år og tar seg av de som allerede er plantet. Hvert år ansettes det flere arbeidere fra regionen. På kort sikt vil minst 100 millioner trær bli plantet på Yucatan-halvøya.

Vitakraft trær allerede plantet

Vær en del og plant med oss!

Plant trær nå!

Plant med oss! Utforsk treplantingsprosjekter fra hele verden i appen Plant-for-the-Planet. Hjelp til å plante trær - når som helst og hvor som helst. Det har aldri vært så lett å beskytte klimaet og gjøre godt.

Med 1000 milliarder nye trær klarte vi å binde opp en fjerdedel av menneskelig karbondioksidutslipp og skape velstand i det globale sør. Plant Vitakraft Forest med oss.

Donere

Vil du lære mer?